ua en ru

В Одесі пролунали вибухи під час повітряної тривоги

В Одесі пролунали вибухи під час повітряної тривоги Фото: в Одесі чули вибухи під час повітряної тривоги (колаж РБК-Україна)

В Одесі цієї ночі, 27 грудня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Регіон передуває під атакою російських окупантів, яки використовують дрони-камікадзе типу "Шахед".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Суспільне Одеса" та голову Одеської військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера.

Звуки вибухів в Одесі було чутно близько опівночі. Перед цим в області була оголошена тривога. Місцева влада закликала жителів обласного центра перебувати в укриттях.

В командуванні Повітряних сил ЗСУ заявляли про фіксацію "Шахедів" ворога, які прямували з Чорного моря в напрямку Одеси.

Голова ОВА у Telegram закликав жителів Одеси не залишати укриття до закінчення повітряної тривоги.

"Одеський район, будь ласка, будьте в укриттях до відбою повітряної тривоги Бережіть себе та близьких", - написав він о 23:50.

Робота ППО

Військові повідомили про бойову роботу по ворожих повітряних цілях.

"Сили оборони працюють! Поширювати інформацію, фото, відео про нашу роботу не варто! Варто бути в укриттях і дбати про свою безпеку!" - йдеться в заяві Сил оборони півдня України.

Можливий "приліт" із постраждалими

За інформацією місцевого видання "Думська", в Одесі через атаку ворожих дронів був "приліт" по житловому будинку. Попередньо - є постраждалі.

Зауважимо, що наразі офіційних даних із підтвердженням щодо влучання та можливих постраждалих немає.

Повітряна атака РФ по Україні

Російські окупаційні війська протягом 26 грудня атакували Україну ударними безпілотниками "Шахед". Загарбники випустили 19 безпілотників Shahed-136/131 із районів Балаклава - Крим та Приморсько-Ахтарськ - РФ.

Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 13 "Шахедів" у межах Одеської, Херсонської, Миколаївської та Хмельницької областей.

Крім того, у вівторок пізно ввечері росіяни запустили "Шахеди" по Херсону, а також у напрямку Старокостянтинова та Одеси.