ua en ru

Оборонна тактика ЗСУ стала більш гнучкою, - німецький генерал

Оборонна тактика ЗСУ стала більш гнучкою, - німецький генерал Фото: координатор військової допомоги Україні в міноборони Німеччини-генерал Крістіан Фройдінґ (GettyImages)

Поточна ситуація на фронті в Україні досить напружена. Однак українські сили демонструють "стійку та стабільну оборону".

Про це заявив координатор військової допомоги Україні в міноборони Німеччини Крістіан Фройдінґ, повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Він зазначив, що наразі російські окупаційні війська перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та стабільну оборону".

Водночас Фройдінґ зауважив, що останніми тижнями та місяцями оборонна тактика ЗСУ стала більш гнучкою, оборона ведеться більш рухомо.

"Це означає, що українська армія готова поступатися в обмеженому масштабі певним простором, щоб зберігати власні сили та заново готуватися до оборони", – пояснив він.

При цьому, як вважає німецький генерал, ЗСУ тримають ситуацію під контролем навіть під час відходу, який здійснюється дуже впорядковано.