Попри поширену думку, що спеції та прянощі зміцнюють імунітет, вони лише додають смаку стравам. Нутриціолог виділила три корисні спеції, які варто додавати у страви.
На цьому в інтерв'ю РБК-Україна наголосила нутриціологиня Катерина Крупкіна.
Фахівець розповіла, що імунітет формується від того, наскільки здоровий мікробіом кишківника, тому що там формується більша його частина. Також важливо те, як людина працює зі стресом, адже він може знижувати "імунну відповідь".
Не варто забувати про повноцінний сон, адже імунітет відновлюється саме у сні. А також важливо те, як і що людина їсть протягом дня.
Крім того, на формування імунітету впливає те, наскільки активна людина протягом дня.
За словами нутриціолога, їх варто додавати у страви, адже вони мають антиоксидантні властивості та багато вітамінів.
Однак, вони ніяк не укріплять імунітет та не захистять від вірусів.
"Сподіватися, що я їм якусь одну спецію або п'ю воду з куркумою натще зранку і я буду здоровою, то ні. Жодний продукт не дасть такого ефекту. Завжди це комплекс", - пояснила Крупкіна.
Серед корисних спецій нутриціолог виділила:
"Якщо людина якісь спеції любить, то їх варто додавати, вони не будуть шкодити", - скаазала експерт.
Вас може зацікавити: