ua en ru

Норвегія виділила майже 15 млн євро на тренування бійців ЗСУ у Європі: подробиці

Норвегія виділила майже 15 млн євро на тренування бійців ЗСУ у Європі: подробиці Фото: Норвегія виділила майже 15 млн євро на тренування бійців ЗСУ у Європі (GettyImages)

Норвегія перерахувала 14,5 млн євро на Місію допомоги Європейського Союзу Україні. Ці гроші витратять на тренування військових ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку пресслужби Ради ЄС.

"Фінансова підтримка Норвегією Місії ЄС з військової допомоги Україні дасть додатковий імпульс до навчання та оснащення Збройних сил України, які продовжують мужню боротьбу проти російської агресії. Разом з нашими партнерами ми продовжимо допомагати Україні всіма можливими способами стільки, скільки потрібно", - заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

31 жовтня уряд Норвегії оголосив про своє рішення підтримати EUMAM в Україні добровільним фінансовим внеском у розмірі 150 мільйонів норвезьких крон (приблизно 14,5 мільйонів євро) до Європейського фонду світу.

Сьогоднішнє підписання формалізує цю резолюцію та гарантує, що угода може набути чинності, а Норвегія зможе ефективно сприяти навчанню та оснащенню Збройних сил України у рамках Місії військової допомоги ЄС.

"Це перший випадок, коли третя країна робить фінансовий внесок, що є підтвердженням тісної співпраці Норвегії з ЄС з питань безпеки та оборони та її твердої підтримки захисту України своєї свободи та суверенітету", - додали наостанок.