Домашній майонез на жовтках - ніжний соус без зайвих інгредієнтів, який легко приготувати власноруч. Він має насичений смак, густу консистенцію та підходить як для салатів, так і для м’ясних і овочевих страв.
Особливим рецептом поділився шеф-кухар Василь Данильчук в інтерв'ю РБК-Україна.
Інгредієнти:
Спосіб приготування
У мисці з'єднайте жовток, гірчицю, сіль та цукор. Добре перемішайте до однорідної маси.
Після цього починайте поступово, тонкою цівкою, додавати рослинну олію, постійно перемішуючи. Масу потрібно збивати до моменту, поки вона не стане густою та кремовою.
Коли майонез набуде потрібної консистенції, додайте 10-20 грамів лимонного фрешу. Він зробить колір світлішим і водночас слугуватиме додатковою природною консервацією.
Готовий соус зберігайте в холодильнику в закритій місткості.
Вас може зацікавити: