ua en ru

Нічна атака на Україну. Що відомо про наслідки та руйнування

Нічна атака на Україну. Що відомо про наслідки та руйнування Фото: Росія вночі 26 травня атакувала Україну (GettyImages)

Російські війська завдали атакували Україну іранськими дронами-камікадзе та крилатими ракетами, вночі 26 травня. Над Києвом сили ППО знищили всі ворожі повітряні цілі, однак є й руйнування.

Детальніше про наслідки нічної атаки - у матеріалі РБК-Україна.

Повітряна тривога була оголошена по всій Україні

Повітряну тривогу в столиці та на півночі оголосили вночі, 25 травня. Пізніше попередження про небезпеку з повітря також поширилося на південні, центральні та західні області.

Повідомляли про звуки вибухів у Києві, Дніпрі

Вибухи в Києві

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що російські війська здійснили атаку зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, з району Каспію, ймовірно - крилатими ракетами типу Х-101/555.

Зазначається, що сили ППО знищили всі ворожі повітряні цілі. Однак внаслідок падіння уламків в Оболонському районі, зафіксовано пошкодження даху одного з торговельно-розважальних центрів, без загоряння та критичних руйнувань.

Вибухи в Дніпрі

У Дніпровській ОВА повідомили, що росіяни масовано атакували область дронами та ракетами. В місті Дніпро пошкоджено 2 будинки та авто. В ОВА кажуть, що сталося загорання на двох приватних підприємствах. Серйозних руйнувань також зазнало транспортне підприємство.

"Понівечена заправка. Постраждав її працівник. Йому надали меддопомогу – лікуватиметься вдома", - додали в ОВА.

Також ворог атакував безпілотниками Марганецьку громаду.

"Попередньо тільки військові з ПвК "Схід" цієї ночі над областю збили 5 крилатих ракет та 6 Шахедів", - зазначив керівник Дніпровської ОВА Сергій Лисак.

Харківська область

Росіяни атакували область за допомогою "Шахедів" - вони влучили по місту Марефа Харківського району та Ізюму.

В Мерефі пошкоджено цивільне підприємство, сталася пожежа. В Ізюмі постраждала будівля закладу освіти та гараж з сільгосптехнікою, сталися пожежі. Попередньо, внаслідок нічних ударів "Шахедами" ніхто не постраждав.

Наслідки повітряного бою з нашою ППО

Загалом вночі було зафіксовано пуски 17 ракет різних типів та 31 ударний дрон:

  • 10 крилатих ракет Х-101/х-555 з літаків Ту-95мс з району Каспійського моря;
  • 7 зенітних керованих ракет С-300/ С-400 з району Токмаку;
  • 31 Shahed-136/131 з південного та північного напрямків.

Наші захисники знищили усі крилаті ракети, які ворог випустив по Україні, 23 "Шахеди", а також дрони "Орлан-10" та "Мерлін-ВР".

При цьому зафіксовано влучання ударних дронів та кількох ЗКР С-300/С-400 в Харківській та Дніпропетровській областях.