ua en ru

Нічна атака "Шахедів": у Київській області і на підступах до столиці працює ППО

Нічна атака "Шахедів": у Київській області і на підступах до столиці працює ППО Фото: сили ППО ЗСУ працюють в Київській області через атаки дронів-камікадзе (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

У Київській області українські військові у ніч проти 11 лютого відбивають повітряну атаку противника із застосуванням ударних дронів типу "Шахед". Також бойова робота ведеться на підступах до столиці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Київську обласну військову адміністрацію (КОВА) та начальника Київської міської військової адміністрації (МВА) Сергія Попка.

"Зафіксовано рух ворожих БпЛА! У регіоні працюють сили ППО", - йдеться в оголошенні.

Жителів регіону закликають перебувати в укриттях до закінчення повітряної тривоги, а також пам'ятати про правила інформ-тиші.

"Не фотографуйте та не знімайте роботу наших захисників. Не нехтуйте правилами безпеки. Залишайтеся в укриттях до закінчення повітряної тривоги", - пишуть в адміністрації.

Після цього у столичній МВА заявили про роботу ППО біля міста.

"На підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях!" - написав Попко у Telegram.

Атака "Шахедів" по Україні

Нагадаємо, з вечора суботи 10 лютого та від ночі неділі 11 лютого російські інтервенти продовжують запускати групи дронів-камікадзе типу "Шахед" по Україні. Повітряна тривога оголошена в низці областей.

Раніше повідомлялося, що по Миколаєву ворожа атака тривала у кілька хвиль і "Шахеди" по місту запускалися групами декілька разів. У Миколаєві повідомляли про вибухи та роботу ППО. Також в мерії казали про пожежу сухої трави на тлі ворожої повітряної атаки. Дані про постраждалих не поступали. Додамо, також було відомо про вибухи у передмісті Дніпра під час повітряної атаки.

Близько двох годин ночі сигнал повітряної тривоги через загрозу атак "Шахедів" залунав і в столиці.