ua en ru

Немає такого дня, щоб в Україну не приїхало щось зі зброї, - Кулеба

Немає такого дня, щоб в Україну не приїхало щось зі зброї, - Кулеба Фото: міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (Getty Images)

Союзники України щоденно направляють різні види озброєння, щоб українці могли чинити опір російським терористам. Однак їх недостатньо.

Про це розповів міністр Закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"Немає такого дня, щоб в Україну не приїхало щось зі зброї. Навіть зараз. Але цього все одно замало, бо масштаб війни такий, що треба постійно нарощувати поставки", - сказав Кулеба.

За його словами, снаряди наразі надходять, але не в достатній кількості.

"Зараз вся команда президента (українського президента Володимира Зеленського, - ред.) як кулеметна черга на кожному кроці: снаряди, снаряди, снаряди. Ми бачимо вже нові обіцянки, нові контракти та нові рішення, що збільшать постачання снарядів в Україну в найближчому майбутньому", - додав міністр.

Дефіцит снарядів

Нагадаємо, зараз в українських військових через проблеми з постачаннями від США дефіцит артилерійських снарядів, що прямо впливає на ситуацію на фронті. Зокрема, нещодавно ЗСУ довелося відступити з Авдіївки.

Однак допомогти зі снарядами обіцяли Україні в Європейському союзі. На початку травня 2023 року Рада ЄС схвалила рішення про допомогу для України у розмірі одного мільярда євро для спільних закупівель боєприпасів та ракет.

Планувалося, що європейські країни нададуть Україні мільйон снарядів до березня 2024 року. Однак ЄС не зміг вкластися у заплановані терміни, тому продовжує роботу над цим питанням.

У лютому президент Чехії Петр Павел розповів, що Прага знайшла за кордоном 800 тисяч снарядів для України, але їй потрібна допомога з фінансуванням, щоб забезпечити це постачання.

А днями про пакети військової підтримки, до яких увійдуть артилерійські снаряди, оголосили Британія та Іспанія.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна у Telegram.