Приготування ідеального пюре залежить не лише від рецепту, а й від вибору правильного сорту картоплі. Виявляється, що для цього страви не всі сорти підходять.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Daily meal.
Червоні сорти картоплі
Вони мають низький вміст крохмалю і високу вологість, що робить їх схильними до перетворення на клейку масу. Вони добре тримають форму після варіння, що робить їх ідеальними для салатів або запіканок, але не для пюре.
Молода картопля
Має тонку шкірку і високий вміст вологи, що також робить її менш підходящою для пюре.
Окрім вибору правильної картоплі, існує безліч цікавих хитрощів, які допоможуть зробити пюре ідеальним. Серед них:
Термін придатності картопляного пюре залежить від того, чи воно домашнє, а також від умов зберігання.
Домашнє картопляне пюре зберігається:
Важливо, повторно розігрівати пюре потрібно до 75 °C, щоб знищити потенційні бактерії.
Вас може зацікавити: