Найшвидший рецепт салата з капусти на зиму, який ви полюбите назавжди
Фото: Рецепт салату з капусти на зиму (Jayne lubowitz/Facebook)
Шукаєте ідеальний рецепт зимової заготовки, яка буде хрусткою, соковитою та неймовірно смачною? Цей салат із капусти - саме те, що вам потрібно!
Як приготувати салат з капусти на зиму, який ви полюбите назавжди, розповідає РБК-Україна з посиланням на пост кулінарки Jayne lubowitz у Facebook.
Інгредієнти:
Цей рецепт розрахований на 5 кг овочів, але ви легко можете змінити пропорції, щоб приготувати меншу кількість.
- Капуста - 3 кг
- Морква - 700 г
- Цибуля - 700 г
- Солодкий перець - 700 г
- Гострий перець - 1 шт. (за бажанням, для пікантності)
- Сіль - 75 г
- Цукор - 200 г
- Олія - 200 г
- Оцет 9% - 125 мл (або яблучний оцет 6% - 200 мл)
Покрокове приготування:
Моркву натріть довгою соломкою, цибулю та солодкий перець тонкими смужками. Якщо використовуєте гострий перець, наріжте його тонкими кільцями. Капусту нашаткуйте максимально тонко - це ключовий крок для ідеальної хрусткості.
Усі нарізані овочі складіть у велику миску або таз. Додайте сіль, цукор, олію та оцет. Акуратно, але ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися, а цукор і сіль розчинилися. Залиште салат на деякий час, щоб він пустив сік і трохи осів.
На цьому етапі ви можете додати улюблені прянощі для додаткового аромату, наприклад, духмяний перець горошком, лавровий лист або коріандр. Спробуйте салат на смак і, за потреби, додайте ще трохи цукру або солі, щоб досягти ідеального балансу.
Щільно розкладіть салат по сухих банках, розподіляючи сік, що виділився. Важливо трамбувати його, щоб у банках не залишалося повітря.
Якщо ви плануєте з'їсти салат протягом кількох місяців, його можна просто зберігати в холодильнику або льоху.
Для зберігання на цілу зиму банки з салатом слід стерилізувати протягом 30 хвилин. Після цього їх потрібно закатати кришками й укутати в ковдру до повного охолодження.
Вас може зацікавити