Осінь - час затишку, тепла і, звісно, домашніх супів. Але як зробити його густішим і кремовішим, не додаючи борошна чи вершків?
Про найкращий спосіб зробити суп кремовим, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Відповідь проста, додайте в першу страву картоплю. Саме вона є найзручнішим і найефективнішим інгредієнтом для загущення супів.
Не всі сорти підходять.
Борошнисті (розсипчасті) сорти - ідеальні. Вони пухкі всередині та містять багато крохмалю, тому чудово загущують супи, рагу та соуси.
Воскові сорти, як молода картопля - не підходять: вони залишаються гладкими навіть після варіння, тому краще смакують у салатах.
За тестуванням The Kitchn, цей метод отримав 8 із 10 балів і був визнаний "найпростішим серед усіх". Результат - гладкий, приємно густий суп із відчуттям, ніби ви додали вершки, хоча це лише картопля.