ua en ru

Краще за курячий бульйон: чому цей забутий суп варто їсти двічі на тиждень

Краще за курячий бульйон: чому цей забутий суп варто їсти двічі на тиждень Фото: Рибний бульйон дуже корисний (Freepik)

Ми звикли вважати еталоном м'ясний чи овочевий бульйон, проте існує значно корисніший, але недооцінений варіант.

Який бульйон необхідно включати в раціон - розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.

Рибний бульйон не лише збагачує смак страв, але й є джерелом цінних поживних речовин. У країнах Скандинавії, Франції чи Іспанії він є основою багатьох страв. Варто переконатися в його користі та додати до свого раціону, і ви швидко помітите різницю в самопочутті.

Чому варто їсти рибний бульйон?

Як і риба, такий бульйон багатий на омега-3 жирні кислоти та йод. Регулярне споживання приносить величезну користь організму:

Здоров'я серця

Завдяки кислотам омега-3 рибний бульйон допомагає знизити рівень поганого холестерину (ЛПНЩ) та зменшити ризик серцево-судинних захворювань.

Міцні кістки та суглоби

Це справжнє «рідке золото», багате на колаген, кальцій та фосфор. Він захищає від остеопорозу та допомагає полегшити біль у суглобах.

Покращення роботи мозку

Велика кількість йоду та вітамінів групи B позитивно впливає на пам'ять та концентрацію.

Зміцнення імунітету

Це ідеальний вибір на осінньо-зимовий сезон, коли організм потребує додаткової підтримки для боротьби з інфекціями.

Низькокалорійна знахідка

Рибний бульйон є дуже дієтичним продуктом. 100 мл містить всього 16 кілокалорій, що вдвічі менше, ніж у традиційному курячому бульйоні. Відсутність холестерину та вуглеводів робить його чудовим вибором для діабетиків. Особливо рекомендований для людей похилого віку, спортсменів та всіх, хто веде активний спосіб життя.

Його можна пити самостійно, подавати з грінками, а також використовувати як основу для рибних супів, різотто з морепродуктами чи різноманітних соусів.

Кому слід бути обережним?

Рибний бульйон не рекомендується людям з алергією на рибу, непереносимістю гістаміну, підвищеною чутливістю до йоду, а також пацієнтам з подагрою та захворюваннями нирок (через вміст солі).

Підсумовуючи, рибний бульйон - це цінний продукт, який варто додати до свого раціону. Вживання його до двох разів на тиждень може принести численні переваги для вашого здоров'я.