ua en ru

Найпростіша запечена скумбрія: готова за 30 хвилин і тане в роті

Найпростіша запечена скумбрія: готова за 30 хвилин і тане в роті Фото: Рецепт запеченої скумбрії (Скриншот)

Якщо ви шукаєте ідею для швидкої вечері, то цей рецепт запеченої скумбрії стане справжньою знахідкою. Рибка виходить соковитою, ніжною й ароматною, а головне готується всього за пів години.

Як приготувати смачну рибу, щоб вона ще була й корисною, розповідає РБК-Україна з посиланням на Рецепти від Вікторії у Facebook.

Інгредієнти:

  • скумбрія - 1 шт.
  • спеції - чорний перець, коріандр (за смаком)

Для маринаду:

  • соєвий соус - 5 ст. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • олія - 1 ст. л.

Як приготувати рибу

Видаліть голову, хвіст, плавники та хребет. Ретельно очистіть рибу від нутрощів і чорної плівки. Отримані два філе посипте чорним перцем і коріандром з обох боків, потім наріжте на порційні шматочки.

У мисці змішайте соєвий соус, лимонний сік, цукор та олію.
Соєвий соус надає страві збалансований, насичений і водночас ніжний смак.

Полийте рибу маринадом і залиште на 30 хвилин, щоб скумбрія ввібрала аромат спецій. Викладіть шматочки у човники з фольги шкіркою догори й відправте в розігріту духовку на 15 хвилин при 200°C.

Запечена скумбрія виходить злегка карамелізованою зовні та надзвичайно соковитою всередині. Лимон додає свіжості, а соєвий соус підкреслює натуральний смак риби.