Найпростіша запечена скумбрія: готова за 30 хвилин і тане в роті
Фото: Рецепт запеченої скумбрії (Скриншот)
Якщо ви шукаєте ідею для швидкої вечері, то цей рецепт запеченої скумбрії стане справжньою знахідкою. Рибка виходить соковитою, ніжною й ароматною, а головне готується всього за пів години.
Як приготувати смачну рибу, щоб вона ще була й корисною, розповідає РБК-Україна з посиланням на Рецепти від Вікторії у Facebook.
Інгредієнти:
- скумбрія - 1 шт.
- спеції - чорний перець, коріандр (за смаком)
Для маринаду:
- соєвий соус - 5 ст. л.
- лимонний сік - 1 ст. л.
- цукор - 1 ч. л.
- олія - 1 ст. л.
Як приготувати рибу
Видаліть голову, хвіст, плавники та хребет. Ретельно очистіть рибу від нутрощів і чорної плівки. Отримані два філе посипте чорним перцем і коріандром з обох боків, потім наріжте на порційні шматочки.
У мисці змішайте соєвий соус, лимонний сік, цукор та олію.
Соєвий соус надає страві збалансований, насичений і водночас ніжний смак.
Полийте рибу маринадом і залиште на 30 хвилин, щоб скумбрія ввібрала аромат спецій. Викладіть шматочки у човники з фольги шкіркою догори й відправте в розігріту духовку на 15 хвилин при 200°C.
Запечена скумбрія виходить злегка карамелізованою зовні та надзвичайно соковитою всередині. Лимон додає свіжості, а соєвий соус підкреслює натуральний смак риби.
Вас може зацікавити: