Деякі звичні способи розморожування риби можуть бути небезпечними. Названо метод, який найшвидше перетворює продукт на потенційну загрозу для здоров’я.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Huffpost.
Заморожена риба постачається у вакуумній упаковці для збереження свіжості. Однак, багато людей розморожують рибу в цій упаковці, зокрема, нагріваючи її в мікрохвильовій печі або в гарячій воді.
Ця помилка може призвести до ботулізму, який спричинена мікроорганізмом Clostridium botulinum. Це анаеробний організм, який росте лише за відсутності кисню.
Чим довше ви розморожуєте рибу в цьому середовищі з низьким вмістом кисню в пластиковій упаковці, тим більший ризик ботулізму. Кожна риба може стати небезпечно., якщо її розморожувати таким чином.
Коли риба нагрівається, то спори можуть почати рости та призводити до ботулізму. А це може призвести до блювоти, нудоти, діареї, м’язової слабкості та утрудненого дихання.
Найкращий спосіб підготувати заморожену рибу - це просто вийняти її з упаковки. Далі необхідно залишити її на ніч в холодильнику розморожуватися.
Не залишайте при кімнатній температурі, оскільки поверхня швидко розморожується, а середина лишається замороженою. Зростає ризик бактеріального росту.
Якщо риба в льодяній глазурі, то зніміть її холодною проточною водою перед розморожуванням. Після повного розморожування готуйте одразу, адже повторне заморожування небажане через втрату якості.
Рибу можна готувати прямо з морозилки, а саме запікати, тушкувати та варити. Це може збільшити час приготування на 50 %.
Смаження на пательні не рекомендоване прямо з морозилки, адже текстура риби погіршиться.
Вас може зацікавити: