Як отримати максимум користі від тунця: названо дієві способи
Як правильно їсти тунець, щоб отримати максимальну користь (фото: Freepik)
Тунець - один із найпоживніших видів риби, багатий на білок, омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Але щоб отримати з нього максимум користі, важливо знати, як правильно його обирати, готувати та поєднувати з іншими продуктами.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Шукайте корисний тунець
Дієтолог Блер Кулі розповіла, що варто купувати тунець у власному соку, а не в олії. Це дозволяє додавати власні жири, соуси та начинки, щоб контролювати загальну кількість споживаного жиру.
Якщо ви зазвичай вживаєте тунець, упакований в олії, спробуйте вибрати той, що упакований в оливковій олії.
Крім того, варто шукати банку з низьким вмістом натрію. Надлишок солі підвищує артеріальний тиск і навантаження на серце та судини.
Звертайте увагу на етикетку - позначки "low sodium", "reduced sodium" або "без доданої солі" означають, що продукт містить зазвичай на 25-70% менше натрію.
Забезпечує вітамінами
Тунець можна їсти прямо з банки і це робить його чудовим варіантом обіду для зайнятих людей.
Він також є одним з небагатьох продуктів, які природним чином містять вітамін D - поживну речовину, яка має вирішальне значення для здоров'я кісток, мозку та імунітету.
Міністерство сільського господарства США повідомляє, що сам по собі консервований тунець містить:
- кальцій
- магній
- калій
- фолат
- вітамін К
- вітамін А
Поєднуйте тунець з продуктами, багатими на клітковину або вуглеводи
Вживання тунця прямо з банки - це здоровий варіант. Але щоб покращити свій раціон, поєднуйте тунець з хорошими джерелами клітковини, білка та вуглеводами.
Одна велика банка тунця містить близько 40 г білка. Тож додавання інших продуктів разом допомагає створити збалансовану страву, яка дасть відчуття ситості на довго.
Приклади поєднань:
- салати: тунець, яйце, зелень, оливкова олія та лимон
- сендвічі: тунець, авокадо та цільнозерновий хліб
- паста: тунець, томатний соус, оливки та каперси
- боул: тунець, кіноа, овочі, кунжут та соєвий соус
Вас може зацікавити:
- Де найбільше Омега-3 - в лососі чи тунці?
- Названо найкращий час для вживання риби
- 6 видів риби, які легко наситять організм вітаміном D без таблеток
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.