ua en ru

Як отримати максимум користі від тунця: названо дієві способи

Як отримати максимум користі від тунця: названо дієві способи Як правильно їсти тунець, щоб отримати максимальну користь (фото: Freepik)

Тунець - один із найпоживніших видів риби, багатий на білок, омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Але щоб отримати з нього максимум користі, важливо знати, як правильно його обирати, готувати та поєднувати з іншими продуктами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.

Шукайте корисний тунець

Дієтолог Блер Кулі розповіла, що варто купувати тунець у власному соку, а не в олії. Це дозволяє додавати власні жири, соуси та начинки, щоб контролювати загальну кількість споживаного жиру.

Якщо ви зазвичай вживаєте тунець, упакований в олії, спробуйте вибрати той, що упакований в оливковій олії.

Крім того, варто шукати банку з низьким вмістом натрію. Надлишок солі підвищує артеріальний тиск і навантаження на серце та судини.

Звертайте увагу на етикетку - позначки "low sodium", "reduced sodium" або "без доданої солі" означають, що продукт містить зазвичай на 25-70% менше натрію.

Забезпечує вітамінами

Тунець можна їсти прямо з банки і це робить його чудовим варіантом обіду для зайнятих людей.

Він також є одним з небагатьох продуктів, які природним чином містять вітамін D - поживну речовину, яка має вирішальне значення для здоров'я кісток, мозку та імунітету.

Міністерство сільського господарства США повідомляє, що сам по собі консервований тунець містить:

  • кальцій
  • магній
  • калій
  • фолат
  • вітамін К
  • вітамін А

Поєднуйте тунець з продуктами, багатими на клітковину або вуглеводи

Вживання тунця прямо з банки - це здоровий варіант. Але щоб покращити свій раціон, поєднуйте тунець з хорошими джерелами клітковини, білка та вуглеводами.

Одна велика банка тунця містить близько 40 г білка. Тож додавання інших продуктів разом допомагає створити збалансовану страву, яка дасть відчуття ситості на довго.

Приклади поєднань:

  • салати: тунець, яйце, зелень, оливкова олія та лимон
  • сендвічі: тунець, авокадо та цільнозерновий хліб
  • паста: тунець, томатний соус, оливки та каперси
  • боул: тунець, кіноа, овочі, кунжут та соєвий соус

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.