Найгірша кава на полицях магазинів, яку не варто купувати навіть зі знижками
Фото: Яка кава з магазину вам зашкодить (Getty Images)
Багато хто не уявляє ранок без ароматної чашки кави. Але не вся кава однаково корисна та якісна. Експерти та фахівці з харчової безпеки попереджають, що деякі види кави, що продаються в супермаркетах, краще обходити стороною, навіть якщо на них великі знижки.
То ж який продукт краще оминати, розповідає РБК-Україна.
Яку каву вам не варто купувати?
Мова йде про розчинну каву низької якості та каву з ароматизаторами. Найгіршими вважаються ті варіанти, в яких містяться синтетичні ароматизатори, підсилювачі смаку та залишки низькосортної сировини. Замість справжніх зерен у складі може бути дешевий кавовий пил або навіть залишки після переробки зерен.
На що звернути увагу при виборі кави?
Наявність ароматизаторів: "Ванільна", "Ірландські вершки", "Шоколадно-горіхова" - усе це штучні добавки, які маскують погану сировину. Така кава може викликати алергічні реакції або подразнення шлунку.
Склад продукту: якщо на упаковці вказано "кава з додаванням кавового екстракту" або "містить кавові сурогати" - це тривожний сигнал.
Якісна кава, навіть у вигляді розчинної, не може коштувати надто дешево. Часто знижки застосовують саме до неякісного або залежаного товару.
Справжня мелена або зернова кава має обмежений термін зберігання. Якщо він перевищує 2 роки, можливо, продукт має консерванти або оброблений штучним способом.
Яку каву треба купувати?
Фахівці радять обирати зернову каву 100% арабіку, без ароматизаторів і з чітко вказаною країною походження. Краще від локальних обсмажувальників або перевірених брендів. Мелена кава також прийнятна, якщо зберігається в герметичному пакуванні і не має сторонніх домішок у складі.
Вас може зацікавити
- Як розрізнити арабіку та робусту?
- Три інгредієнти, які перетворять вашу каву на напій для схуднення
- Чому ні в якому разі не треба додавати цукор до чаю чи кави?
В матеріалі використані такі джерела: Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), Американська академія харчування та дієтології, Eat this, not That.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.