ua en ru

Найбільші у світі постачальники чипів припиняють співпрацю з Китаєм, - FT

Найбільші у світі постачальники чипів припиняють співпрацю з Китаєм, - FT Фото: Найбільші у світі постачальники чипів припиняють співпрацю з Китаєм (facebook com worldeconomicforum7)

Західні постачальники обладнання для виробництва чіпів призупинили продаж та обслуговування китайських виробників напівпровідників, оскільки влада США прагне стримати розвиток технологічного сектору Китаю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Минулої п'ятниці США оголосили про нові обмеження, що забороняють експорт американського обладнання для виробництва чіпів до Китаю.

"Американські компанії Lam Research, Applied Materials і KLA Corporation негайно почали дотримуватися нових правил США", - повідомляє видання.

Як пише Financial Times, у вівторок компанія LAM наказала своїм робітникам залишити китайські заводи з виробництва чіпів. Нідерландська технологічна компанія ASML наказала своїм американським співробітникам припинити обслуговування китайських клієнтів. ASML виробляє обладнання, необхідне створення комп'ютерних мікросхем.

"Американські співробітники ASML повинні утримуватися від обслуговування клієнтів у Китаї до подальшого повідомлення. Звичайно, ми вживаємо запобіжних заходів для забезпечення дотримання нових правил", - йдеться у повідомленні.

Співробітники китайського підприємства з виробництва чіпів YMTC підтвердили, що американські компанії припинили постачання.