ua en ru

НАТО та Євросоюз мають спільні погляди на захист інфраструктури, - фон дер Ляєн

НАТО та Євросоюз мають спільні погляди на захист інфраструктури, - фон дер Ляєн Фото: президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн (Getty Images)

Рік російської агресії проти України та акти саботажу на "Північних потоках" привернули особливу увагу ЄС та НАТО до необхідності захисту критичної інфраструктури. Тому організації вже почали працювати у цій сфері.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Єврокомісії.

"Останні місяці навчили нас, наскільки важливо захищати нашу критично важливу інфраструктуру. Європейський союз разом із НАТО створили оперативну групу", - заявила президент Єврокомісії.

За її словами, Європейський союз та НАТО мають дуже чітке уявлення про театр загроз та оцінку ситуації, але з різних точок зору.

"Якщо ми об'єднаємо зусилля, ми матимемо ширше бачення і, звичайно ж, ми зможемо знайти більше рішень для захисту нашої критичної інфраструктури. (Президент РФ Володимир – ред.) Путін намагався шантажувати Європейський Союз, перекривши постачання російського газу. Тоді він зупинив постачання на 80 відсотків, що еквівалентно 100 мільярдам кубічних метрів газу", – зазначила фон дер Ляєн.