ua en ru

В НАТО оцінили масштаб нового наступу російських військ в Україні

В НАТО оцінили масштаб нового наступу російських військ в Україні Фото: генсек НАТО Єнс Столтенберг (Getty Images)

В НАТО бачать новий наступ російських військ в Україні, особливо біля Бахмута. Окупанти кидають дуже багато сил та засобів проти українських ліній оборони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека Альянсу Єнса Столтенберга в інтерв'ю LRT.

"Ми вже бачимо нові наступи російських військ, особливо в районі Бахмута, де йдуть запеклі бої та великі втрати", - сказав він у відповідь на питання щодо масштабів нового російського наступу.

Столтенберг зазначив, Росія кидає війська проти українських ліній оборони, "яких не бачили з часів Першої світової війни".

"Ми бачимо, що Росія постійно готується до ще більшої війни, нових наступальних операцій - мобілізує більше військ, набуває більше зброї, збільшує його виробництво. Ми також бачимо, як вона зміцнює зв'язки з іншими авторитарними режимами, такими як Іран та Північна Корея. Наша мета забезпечити Україні сили та міць, необхідні для того, щоб перемогти та відкинути російських загарбників", - зазначив Столтенберг.

Нагадаємо, за даними ГУР МО, нові наступальні дії окупаційних військ тривають ще з початку лютого, війська РФ активізувалися на 4-5 напрямках.

При цьому найскладнішою ситуація залишається навколо Бахмута, куди противник кинув найпідготовленіші штурмові загони і намагається здобути успіхи перевагою в кількості сил.

Додамо, як заявив в інтерв'ю РБК-Україна секретар комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко, навесні армія РФ може розпочати більш масштабні наступальні дії, використовуючи більше озброєння та техніки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.