ua en ru

Наслідки масованої атаки України: вимкнення світла продовжаться в трьох областях

Наслідки масованої атаки України:  вимкнення світла продовжаться в трьох областях Фото: відключення світла триватимуть у трьох областях 9 березня після масованого обстрілу України (GettyImages)

Внаслідок атаки України вночі, 9 березня, є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Тому відключення світла введені в трьох областях та продовжаться навіть після припинення превентивного відключення електрики через обстріл.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Укренерго".

"Обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях", - йдеться в повідомленні.

В "Укренерго" додають, що ремонтні бригади вже виїхали для усунення наслідків обстрілів та відновлення живлення.

"Триває відновлення роботи енергосистеми, електропостачання поступово відновлюється", - зазначили в компанії, додавши, що масований обстріл України виявився 15-ю масованою ракетною атакою росіян на енергетичну інфраструктуру, тому для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах.

Як повідомлялось, в четвер, 9 березня, у якості превентивного заходу в трьох областях застосували екстренні відключення світла.

Нагадаємо, внаслідок російських ракетних обстрілів у ніч на 9 березня відключилась остання лінія зв'язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою.