ua en ru

У Молдові заблокували доступ до 22 пропагандистських телеканалів РФ

У Молдові заблокували доступ до 22 пропагандистських телеканалів РФ Ілюстративне фото: у Молдові заблокували доступ до 22 пропагандистських телеканалів РФ (Getty Images)

Служба інформації та безпеки заблокувала у країні доступ до сайтів 22 російських пропагандистських телеканалів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розвідку Молдови.

Служба інформації та безпеки Молдови (SIS) видала розпорядження про блокування низки сайтів, які змінюють інформаційний простір в країні. Зокрема, наказом директора SIS затверджено перелік джерел з онлайн-контентом, "який змінює в умовах надзвичайного стану зміст інформації, що висвітлюється в публічному просторі, які походять від органів державної влади держави, яка перебуває у військовому конфлікті та визнана державою-агресором".

Серед заблокованих - "Россия 1", "Россия 24", "Первый канал", НТВ, ТВЦ, "Звезда", RT та інші. Варто зауважити, що більшість з них напряму контролюються російською владою.

Російська ІПСО та пропаганда проти України

Нещодавно в ГУР Міноборони зазначили, що російські політтехнологи підготували новий раунд дезінформаційної кампанії, націленої на міжнародну дискредитацію нашої країни, та розпалювання внутрішньополітичних розбратів.

За словами представника ГУР Вадима Скибіцького, РФ на нинішньому етапі націлила свою пропаганду на спробу руйнування внутрішньої єдності українського суспільства та довіри між Україною та союзниками.

У середині серпня у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявили про те, що росіяни запустили чергову ІПСО у соціальних мережах у спробі розпалити ненависть до мешканців Львівської області.

Крім цього, в мережі поширюється інформація, що нібито колишній президент США Річард Ніксон передбачив американську війну в Україні. Однак це - фейк.

Крім того, РФ вдалася до чергової інформаційно-психологічної операції проти України Цього разу поширює повідомлення про нібито "зруйновану енергетичну інфраструктуру".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.