ua en ru

"Місія честі": в ССО розповіли, як евакуювали загиблого бійця з-під носа ворога

"Місія честі": в ССО розповіли, як евакуювали загиблого бійця з-під носа ворога Фото: в ССО розповіли, як евакуювали загиблого бійця з-під носа ворога (Getty Images)

В Силах спеціальних операцій розповіли про місію евакуації загиблого побратима. Тіло діставали з позицій, які перебувають під щільним обстрілом ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ССО.

"Коли під час однієї з операцій на півдні загинув оператор бойової групи - його поранені побратими були змушені лишити тіло під час відходу. Та, полишаючи загиблого, добре розуміли, що віднині їхнім головним завданням є повернення свого товариша назад", - зазначають військові.

Захисники підкреслюють, що для них честь забрати своїх загиблих побратимів.

"Ніхто не лишається на полі бою", - сказав оператор Сил спеціальних операцій ЗС України, який вирушив за загиблим побратимом.

За його словами, район, де лишилося тіло нашого воїна, перебував під щільним обстрілом росіян і ризиком була сама спроба дійти тієї ділянки.

Втім, попри надзвичайну небезпеку оператори Сил спеціальних операцій дісталися свого товариша і забрали його тіло з-під носа противника.

Подробиці останнього бою та подальшої евакуації нашого полеглого бійця - дізнайтеся у відеоролику, де воїн ССО розповідає про безпосередню участь у рятувальній місії.

Нагадаємо, нещодавно в ССО розповіли, як на Донецькому напрямку знищили російську станцію постановки перешкод "Житель".

Додамо, раніше бійці ССО показали, як знищують позиції ворожих гармат на Донбасі.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.