ua en ru

В Миколаївській області військовий розстріляв командира роти, - джерела

В Миколаївській області військовий розстріляв командира роти, - джерела Фото: ілюстративне (facebook.com MinistryofDefence UA)

У селищі Березнегувате Миколаївської області військовослужбовець розстріляв заступника командира роти, після чого застрелився сам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланям на джерела в правоохоронних органах.

За даними джерел, інцидент стався увечері в неділю, 7 січня, близько 21:00. Старшина роти нібито 6 разів вистрелив у командира з власного автомата.

Наразі за справою відкрито кримінальне провадження за кваліфікацією статті 1 частини 115 "Умисне вбивство".

Розстріл українських військовополонених

Раніше ми повідомляли, що в мережі з'явилося відео, як російські військовослужбовці вбили українських військовополонених.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що інцидент є порушенням міжнародного права та проявом тероризму. Він заявив, що з цієї нагоди звернеться до Червоного Хреста та ООН.

Раніше російські війська вже вбивали полонених українських військових. Подібні інциденти були у квітні 2023 року. Тоді голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив у своєму Telegram-каналі, що за все буде відповідальність.

Також. 6 березня до мережі потрапило відео, на якому росіяни розстріляли українського полоненого військового після його слів "Слава Україні". Ним виявився Олександр Мацієвський. Президент України Володимир Зеленський надав йому звання "Героя України".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.