ua en ru

В мережі лякають графіками відключення світла у Львівській області: в ОВА зробили заяву

В мережі лякають графіками відключення світла у Львівській області: в ОВА зробили заяву Фото: у Львівській ОВА висловилися щодо фейків про введення графіків відключення світла (Getty Images)

В соціальних мережах та пабліках стали поширювати інформацію про нібито введення у Львівській області графіків відключення електроенергії. Проте такі повідомлення є неправдивими.

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Львівської обласної військової адміністрації (ОВА).

В адміністрації попередили про фейки щодо відключень світла у регіоні та застерегли про активність шахраїв.

Так, в ОВА навели заяву "Львівобленерго" із відповідним попередженням.

"У соціальній мережі Telegram у неофіційних чат-ботах поширюється недостовірна інформація про введення графіків відключень у Львівській області. Наголошуємо, що інформація про введення будь-яких графіків у нашій області є фейком!" - йдеться у повідомленні енергетиків.

Також жителів Львівської області закликали не довіряти сумнівним та не перевіреним джерелам інформації, і просять не дати ворогу посіяти паніку.

В адміністрації також нагадали, що коректну та точну інформацію про енергетичну ситуацію в області можна дізнатися на ресурсах "Львівобленерго", а по всій країні - зокрема на сторінках НЕК "Укренерго" та Міністерства енергетики України.