ua en ru

Медведєв погрожує "ядеркою" за удари по окупантах в Криму. У Зеленського відповіли

Медведєв погрожує "ядеркою" за удари по окупантах в Криму. У Зеленського відповіли Фото: радник голови Офісу президента Михайло Подоляк (GettyImages)

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв захвилювався за окупований Крим після заяв про передачу Україні від союзників далекобійних ракет і знову погрожує ядерним ударом. На Банковій закликали його ігнорувати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter радника голови ОП Михайла Подоляка.

"Міжнародне право чітке. Україна може звільняти свої території, застосовуючи будь-які інструменти. Крим - це Україна. Тому погрози офіційних осіб РФ про "удари відплати" - це тільки фіксація наміру вчинення масових убивств і спроба лякати у традиційному стилі РФ. Завжди ігноруйте Медведєва", - написав Подоляк.

Що сказав Медведєв

Нагадаємо, сьогодні прислужник російського диктатора Дмитро Медведєв пригрозив українцям "ударом відплати", якщо вони атакуватимуть військові об'єкти росіян в окупованому Криму і заявив, що нібито "запалає вся Україна", очевидно натякаючи на застосування ядерної зброї.

Додамо, захвилювало Медведєва те, що США в новому пакеті допомоги Україні оголосили, зокрема, про передачу ЗСУ далекобійних GLSDB, які здатні бити на відстань до 150 км.

При цьому в Пентагоні вже сказали чи зможе Україна використати ці ракети для деокупації Криму. Там заявили, що українці самі мають вирішувати як звільнювати свої території.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.