На Різдво можна приготувати традиційний медово-маковий пляцок. Поєднання ароматного меду, маку та ніжного тіста робить його улюбленою стравою святкового столу.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Для макового коржа потрібно:
Інгредієнти для медового коржа:
Список продуктів для крему:
Спосіб приготування
Для макових коржів спочатку потрібно збити яйця з цукром до утворення пишної маси. Окремо з'єднайте манку з перемеленим сухим маком і додайте до збитих яєць. Додайте ще натерті яблука, розтоплене масло і ретельно перемішайте.
Перекладіть масу у форму, застелену пергаментом. Випікайте при 175 градусах 20 хв.
Для медових коржів до яєць додайте цукор, мед та соду. Збийте міксером до однорідної пишної маси. Всипте борошно та замішайте тісто. Перекладіть у форму та випікайте при 175 градусах 20 хв.
Кожен корж розріжте навпіл. Для крему до сметани додайте цукор, загущувач і збивайте до утворення пишної маси.
На низ покладіть медовий корж і змажте його кремом, далі макові коржі і знову медовий.
Вас може зацікавити: