ua en ru

Масований обстріл України: у чотирьох містах палають багатоповерхівки

Масований обстріл України: у чотирьох містах палають багатоповерхівки Фото: у Києві, Львовів та Одесі палають багатоповерхівки (t.me/kozytskyy_maksym_official)

Росія сьогодні, 29 грудня, масовано атакувала Україну. У чотирьох великих містах України внаслідок атаки палають будинки.

Що відомо про удари по житловій інфраструктурі - у матеріалі РБК-Україна нижче.

При підготовці матеріалі були використані джерела: Telegram-канали мера Києва Віталія Кличка, КМВА, мера Львова Андрія Садового, голови Львівської ОВА Максима Козицького, Сумської ОВА та одеські місцеві Telegram-канали.

Київ

Як повідомляє місцева влада, у Києві не було прямих влучань. Але зафіксовано падіння уламків у декількох районах по житлових будинках:

  • у Святошинському районі спалахнув багатоповерховий будинок та припарковані автівки;
  • у Шевченківському районі є пошкодження житлового будинку;
  • у Дарницькому районі є пошкодження житлового будинку, без постраждалих.

Загалом у Києві повідомляють про двох загиблих та двох постраждалих.

facebook.com/MNS.GOV.UA

Львів

Львів сьогодні двічі атакували росіяни: спочатку "шахедами", а потім ракетами. Під час другої хвилі атаки було влучання у житловий будинок.

Також в одному з ліцеїв Львова спалахнула пожежа. За останніми даними, у місті пошкоджено 10 багатоповерхівок. Загинула одна особа, 15 отримали поранення.

t.me/andriysadovyi

Конотоп

У Сумській області ворог завдав ракетного удару по Конотопу. Відомо про пошкодження багатоквартирного будинку. Внаслідок атаки троє людей отримали поранення.

Одеса

В Одесі зранку лунали вибухи через роботу ППО. У мережі повідомляли про влучання у багатоповерхівку.

Пізніше влада підтвердила влучання у житлові будинки, там спалахнули пожежі. Відомо, що двоє одеситів загинули, ще 15 осіб отримали поранення. Серед постраждалих двоє дітей віком 6 та 8 років.

t.me/odeskaODA

Ввечері 28 грудня в Одесі також було влучання у багатоповерхівку. Відомо, що на будинок впали уламки збитих дронів-камікадзе.