ua en ru

У Маріуполі збільшуються кладовища. Це може свідчити про зростання смертності, - мерія

У Маріуполі збільшуються кладовища. Це може свідчити про зростання смертності, - мерія Фото: в Маріуполі зафіксовано підвищення рівня смертності (GettyImages)

В Маріуполі зафіксовано підвищення смертності. На Старокримскому цвинтарі було помічено великий сектор свіжих поховань

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Маріупольської міської ради.

За даними міськради, у секторі №21 помітно збільшилася кількість нових могил. Це може свідчити про зростання смертності.

"Адже в Маріуполі падає рівень медичної допомоги. Відсутність фахівців та сучасного обладнання призводить до того, що люди не отримують необхідного лікування, кваліфікованої допомоги. Це те, що принесли до нашого мирного міста росіяни - смерть, біль та горе", - додали в раді.

Представники міської ради зауважили, що за даними журналістів Associated Press, наприкінці минулого року Маріуполі виявлено понад 10 тисяч нових могил.

Супутникові знімки показали, що більшість могил розташовані на кладовищі в селищі Старий Крим.

"За попередніми даними, у місті загинуло понад 22 тисяч людей. Ця цифра може бути в декілька разів більшою", - додали в міськраді.

Нагадаємо, ми повідомляли, що в окупованому Маріуполі місцеві лікарні переповнені хворими, а нових людей відмовляються госпіталізувати.

Ми також писали, що медичні заклади на окупованій частині України все більше переорієнтовують на лікування російських військових.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.