Мариновані печериці за простим рецептом: смачні вже через кілька годин
Фото: Рецепт маринованих печериць (Скриншот)
Домашні мариновані печериць - це універсальна закуска, яка чудово смакує як до святкового столу, так і у звичайні дні. Вони виходять ароматними, ніжними й мають збалансований смак завдяки поєднанню спецій, олії та оцту.
Рецептом смачних грибів ділиться РБК-Україна з посиланням на допис в Telegram Консервація та Кулінарія.
Що потрібно
Для приготування беріть свіжі, цілі печериці без потемнінь.
Вам знадобиться:
1 кг грибів, 120 мл олії, 90 мл оцту, 1 ч. ложка солі, 1 ст. ложка цукру, 5–6 горошин духмяного перцю, 3–4 лаврові листи, 0,5 ч. ложки гірчиці в зернах і 3-4 зубці часнику.
Як приготувати
Печериці промийте, очистіть, за потреби розріжте на половинки.
У каструлі приготуйте маринад: змішайте олію, оцет, сіль, цукор, перець, лавровий лист і гірчицю. Доведіть до кипіння.
Додайте гриби у киплячий маринад, покладіть подрібнений часник, накрийте кришкою та варіть 7–10 хвилин, час від часу помішуючи.
Зніміть з вогню, дістаньте печериці й перекладіть у чисту банку або контейнер. Маринад ще раз доведіть до кипіння й залийте ним гриби.
Дайте охолонути, потім поставте у холодильник мінімум на 3-4 години і закуска готова.
Усього кілька годин і ви отримаєте мариновані печериці, які чудово поєднуються з м’ясними стравами, картоплею або просто як окрема страва. Вони зберігають приємну текстуру, насичений аромат спецій і легку кислинку, що робить їх ідеальними навіть для святкового меню.