ua en ru

Швидкий рецепт маринованої капусти: смачно, просто і без стерилізації

Швидкий рецепт маринованої капусти: смачно, просто і без стерилізації Фото: Рецепт маринованої смачної капусти (Консервація та Кулінарія)

Мариновану смачну капусту можна приготувати всього за кілька хвилин. Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто не хоче чекати кілька днів, поки страва "дійде", адже вже через кілька годин капуста готова до подачі на стіл.

Рецептом закуски ділиться РБК-Україна з посиланням на допис в Telegram-каналі Консервація та Кулінарія.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 кг
  • болгарський перець - 2 шт.
  • морква - 1 велика або 2 маленькі

Для маринаду:

  • вода - 500 мл
  • рафінована соняшникова олія - 50 мл
  • яблучний або 9% оцет - 50 мл
  • сіль - 1 ст. ложка
  • цукор - 2 ст. ложки
  • часник - 3 зубчики

Як приготувати:

Нашинкуйте капусту тонкою соломкою, моркву та болгарський перець тонкими смужками.

У каструлі закип’ятіть воду, додайте олію, оцет, сіль, цукор і подрібнений часник. Добре перемішайте й дайте маринаду покипіти 1–2 хвилини.

Залийте овочі гарячим маринадом, перемішайте, трохи притисніть ложкою, щоб вони пустили сік.

Перекладіть у чисту банку або контейнер, дайте охолонути, а потім поставте в холодильник.

Вже через кілька годин можна насолоджуватися свіжою, соковитою і хрусткою маринованою капустою.