Запечені ребра, які тануть у роті: рецепт, що підкорює з першої спроби
Фото: Рецет запечених ребер з соусом (Скриншот)
Ароматні, соковиті та ніжні настільки, що буквально відділяються від кісточки саме такими виходять запечені ребра, приготовані за цим домашнім рецептом. Страва ідеально пасує до сімейної вечері або святкового столу, а її смак здивує навіть тих, хто не вважає себе шанувальником м’яса.
Неперевершеним рецептом ребер ділиться РБК-Україна з посиланням на допис в спільноті Рецепти від Вікторії у Facebook.
Інгредієнти:
- свинячі ребра - 1,5 кг
- кетчуп «Лагідний» - 150 г
- гірчиця з медом (з цілими зернами) - 1 ст. л.
- соєвий соус - 100 г
- бальзамічний оцет - 50 г
- мед - 2 ст. л.
- часник - 2 зубчики
- апельсин - 1 шт.
- цукор - 4 ст. л.
- сіль - ½ ч. л.
- вода - 500 мл
- темне пиво - 500 мл
Як приготувати:
У великій каструлі змішайте кетчуп, гірчицю, соєвий соус, оцет, мед, сіль, цукор, подрібнений часник і шматочки очищеного апельсина.
Додайте ребра, залийте водою та пивом. Накрийте кришкою або фольгою без виходу пари й варіть 1–1,5 години на слабкому вогні від моменту закипання.
Вийміть ребра, соус процідіть і уваріть на сковороді до густоти.
Змастіть ним м’ясо й запікайте 20 хвилин при 180°C, щоб утворилась ароматна глазур.
Подавайте ребра з ложкою кетчупу, маринованою червоною цибулькою або ніжним пюре. Карамельна скоринка, цитрусова нотка апельсина та медово-гірчичний аромат зроблять цю страву справжньою кулінарною насолодою.
Вас може зацікавити:
- Бюджетний салат із курячих сердечок, який підкорить родину
- Рецепт м'ясного пирога, який сподобається усій родини
- Деруни з ніжним соусом, які здивують кожного