Шукаєте новий, незвичний, але водночас дуже смачний рецепт маринованих огірків? Ці огірочки з кетчупом виходять просто неперевершеними.
Як приготувати таку закуску, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.
Цей рецепт розрахований на 4 літрові банки.
Для маринаду:
На одну літрову банку:
Замочіть огірки в холодній воді на 2–3 години. Це зробить їх більш хрусткими та соковитими. Кріп наріжте шматочками по 5–7 см. На дно кожної стерилізованої банки покладіть часник, жменьку кропу, духмяний та чорний перець, а також лавровий лист. Потім щільно складіть огірки (великі огірки можна розрізати навпіл або на четвертинки).
У каструлі змішайте воду, цукор, сіль, кетчуп та гостру паприку. Ретельно перемішайте та доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет.
Два варіанти консервування:
Варіант 1 (швидкий)
Залийте банки з огірками гарячим маринадом і поставте стерилізуватися. З моменту закипання води в каструлі з банками, варіть їх протягом 12 хвилин. Після цього закатайте кришками.
Варіант 2 (для максимальної хрусткості)
Цей спосіб вимагає трохи більше часу, але огірки виходять особливо хрусткими. Залийте банки окропом і залиште на 15 хвилин. Злийте воду. Повторіть процедуру ще раз. На третій раз залийте огірки гарячим маринадом, закрутіть кришками.
Після того, як банки закатані, переверніть їх догори дном і накрийте теплим пледом або рушником. Залиште до повного охолодження.
Вас може зацікавити