ua en ru

Має знати кожен. З травня в Україні скасовують важливе правило для водіїв

Має знати кожен. З травня в Україні скасовують важливе правило для водіїв Фото: з травня в Україні скасовують важливе правило для водіїв (Віталій Носач, РБК-Україна)

В Україні з 1 травня скасовують важливе правило для водіїв. Мова йде про необхідність увімкнення денних ходових вогнів та інших освітлювальних приладів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пункт 9.8 Правил дорожнього руху.

Зокрема, українським водіям нагадують, що згідно з ПДР з 1 травня буде скасоване обов’язкове включення водіями денних ходових вогнів, або в разі їх відсутності - ближнього світла фар в денний час доби під час їзди поза населеними пунктами.

Зазначимо, що вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар поза населеними пунктами незалежно від часу доби треба лише з 1 жовтня до 1 травня.

Дане правило пов’язане з необхідністю додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості, зокрема в осінньо-зимовий період.

І якщо знехтувати цим правилом і не ввімкнути ходові вогні, то водія притягнуть до відповідальності.

При цьому з 1 травня по 1 жовтня не ввімкнене ближнє світло або ходові вогні у світлий час доби не є порушенням.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні встановлять нові камери автоматичної фіксації порушень ПДР.

Додамо, також ми повідомляли про п'ять основних правил для велосипедистів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.