Ніжний та ароматний класичний сирник на шоколадному тісті залишається улюбленим десертом для родинних свят і затишних вечорів. Поєднання повітряної сирної начинки з насиченим шоколадним коржем створює гармонію смаків.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.
Для шоколадного коржа потрібно:
Інгредієнти для сирного шару:
Спосіб приготування:
Для тіста яйце з'єднуємо з цукром та ретельно перемішуємо. Дала соду "гасимо" оцтом і додаємо до яєць разом з розтопленим маслом та какао. В кінці додаємо борошно і замішуємо тісто.
Тісто розріжте на дві частини - одну покладіть в холодильник, а іншу в морозилку.
Для начинки до миску додайте сметану і перебийте блендером. Окремо яйця з'єднуємо з цукром та ванільним цукром і перемішуємо, щоб все розчинилось.
Додаємо це до сирної маси та знову збиваємо блендером. Натріть цедру лимона і всипте родзинки. На дно форми викладіть тісто з холодильника і влийте сирну масу.
Зверху натріть тісто з морозилки, щоб утворився корж. Випікайте при температурі 180 градусів приблизно 1 годину.
Вас може зацікавити: