ua en ru

Литва пропонує запровадити заборону на транзит сільгосппродукції з Росії та Білорусі

Литва пропонує запровадити заборону на транзит сільгосппродукції з Росії та Білорусі Фото: Литва пропонує запровадити заборону на транзит сільгосппродукції з Росії та Білорусі (Getty Images)

У Литві тимчасово пропонується заборонити ввезення та транзит сільськогосподарської продукції та кормів російського та білоруського походження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Delfi Литва.

Таку пропозицію щодо внесення змін до закону про сільське господарство, продовольство та розвиток села висловив голова Комітету Сейму з економіки Казіс Старкявічюс.

Якщо пропозицію буде схвалено, Сейм запровадить заборону на "імпорт, ввезення та транзит сільськогосподарської продукції та кормів, країною походження яких є Російська Федерація або Республіка Білорусь через територію Литовської Республіки".

Таку пропозицію планують запровадити з 15 квітня цього року до 1 липня 2025. До набрання чинності пропонується затвердити переліки сільськогосподарської продукції та кормів, заборонених до ввезення, імпорту або транзиту через територію Литви.

Крім того, однією з вимог литовських фермерів, які протестували в січні, було припинення транзиту російського зерна, йдеться у повідомленні.