ua en ru

Leopard доставлять в Україну, але йде дискусія щодо публічної подачі цього, - ГУР

Leopard доставлять в Україну, але йде дискусія щодо публічної подачі цього, - ГУР Фото: Leopard доставлять в Україну, але йде дискусія щодо публічної подачі цього, - ГУР (GettyImages

Україна отримає на своє озброєняя танки Leopard. Однак на даному етапі йдуть перемовини про те, як публічно подати цю інформацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар представника прес-служби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

За його словами, Україна досягла значного прориву в отриманнівійськової допомоги.

"За останній рік вільний світ пройшов тектонічні кроки й зміни у розумінні ситуації в Україні, сприйняття Росії та готовності допомагати Україні. Все, що ми бачимо по допомозі щодо засобів протиповітряної, протиракетної оборони й бронетехніки - це вже прорив", - сказав Юсов.

Він також зауважив, що не зважаючи на відсутність публічного рішення про передачу танків - Україна їх отримає. Консенсус вже сформований.

"Загальна позиція партнерів щодо необхідності перемоги України вже сформована, а для цього точно потрібні танки, зокрема танки Leopard 2", - пояснив Юсов.