Буряк традиційно варять на плиті, але насправді його можна приготувати за 15 хвилин у мікрохвильовці. Простий спосіб зберегти колір, смак і корисні речовини, економлячи час і зусилля.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку українського шеф-кухаря Олександра Огородніка.
Спочатку помийте буряк. Якщо вона великого розміру, то розріжте навпіл. Далі викладіть у тарілку, налийте трішки води та накрийте харчовою плівкою.
Після цього ножем зробіть кілька отворів та відправте в мікрохвильовку на 15 хв.
В результаті, якщо ніж легко проходить - буряк готовий. Якщо твердуватий, продовжіть приготування по 2-3 хвилини
Буряк буде м'яким, соковитим і можна його додавати в салат.
Щоб швидко відварити буряк у духовці, можна використовувати метод запікання в фользі або у рукаві для запікання.
Добре вимийте буряк, не очищаючи шкірку. Обріжте кінці і кожен буряк оберніть у фольгу або покладіть у рукав для запікання. Можна трохи змастити олією і посолити.
Викладіть буряк на деко і запікайте 40-60 хвилин при 200 градусах.
Вас може зацікавити: