ua en ru

Легалізація зброї в Україні: Клименко озвучив позицію МВС

Легалізація зброї в Україні: Клименко озвучив позицію МВС Фото: міністр внутрішніх справ Ігор Клименко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Легалізація зброї в Україні можлива у разі проведення навчань з безпечного поводження. Сама ж зброя повинна зберігатися в окремих місцях.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Міністр погодився, що суспільство готово до того, щоб мати зброю. "Якщо українці з часом пройдуть відповідне навчання, так", - сказав він.

За його словами, в першу чергу це стосується безпечного поводження зі зброєю. "Тому що в кожній сім'ї є чоловік, дружина, є діти. І ми маємо бути впевнені, що їхнє життя також в безпеці. Після того, як ми створимо відповідні умови для зберігання такої зброї і тренування з такою зброєю, наприклад, тир, де буде зберігатися ваша вогнепальна зброя, тоді так", - заявив міністр.

Клименко наголосив, що зброя повинна зберігатися в окремому місці. "Тоді ми зможемо говорити про те, що наше суспільство до цього готове, що люди чітко розуміють, що не можна носити зброю в місцях скупчення людей. Носити зброю там, де її можуть викрасти, де вона буде просто небезпечною", - сказав він.