Щоденне вживання квашеної капусти може позитивно впливати на травлення та імунітет завдяки вмісту пробіотиків, клітковини й вітаміну С. Однак, цей продукт можна їсти не усім.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Eating well.
Покращує травлення
Національні інститути охорони здоров'я повідомляє, що одна склянка квашеної капусти містить 4 г клітковини. Харчові волокна необхідні для гарного травлення та сприяння регулярному випорожненню.
Оскільки квашена капуста виготовляється з капусти, вона багата на нерозчинну клітковину, яка може допомогти підтримувати регулярне випорожнення кишечника.
Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що вживання ферментованих продуктів, таких як квашена капуста, може призвести до корисних змін у здоров'ї кишечника.
Квашена капуста готується лише з двох простих інгредієнтів: капусти та солі. Коли ці інгредієнти ферментуються, вони зазнають природних хімічних змін, які призводять до утворення корисних для кишечника мікробів.
Зміцнення імунітету
За даними Міністерства сільського господарства США, квашена капуста є чудовим джерелом вітаміну С - важливого антиоксиданту, який має вирішальне значення для здоров'я імунної системи.
Ферментовані продукти здатні зменшувати запалення, що послаблює імунітет.
Покращення стану шкіри
Вітамін С у квашеній капусті не лише зміцнює імунну систему, а й відіграє певну роль у цілісності шкіри. Зокрема, він необхідний для вироблення колагену - структурного білка, який допомагає шкірі залишатися пружною та еластичною.
Вітамін С також допомагає блокувати сонячні ультрафіолетові промені та захищає від пошкодження вільними радикалами, які можуть прискорити старіння.
Згідно з Міністерством сільського господарства США, одна склянка квашеної капусти містить:
Способи насолодитися квашеною капустою:
Квашена капуста безпечна для більшості людей, але якщо у вас непереносимість гістаміну або алергія на капусту, то варто уникати її.
Реакції можуть включати дискомфорт у травленні, головний біль або здуття живота. Тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом солі або має високий кров’яний тиск, слід бути обережними через високий вміст натрію.
Вас може зацікавити: