ua en ru

У Курській області РФ пролунали вибухи, кажуть про атаку БПЛА

У Курській області РФ пролунали вибухи, кажуть про атаку БПЛА Фото: у російській Курській області пролунали вибухи (росЗМІ)

У російській Курській області у місті Рильськ пролунав вибух увечері у понеділок, 11 вересня. За даними місцевої влади, інцидент стався через атаку безпілотника. Через деякий час нібито мав місце повторний "наліт" дрона.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал губернатора Курської області Романа Старовойта.

Російський чиновник традиційно звинувачує у події українську сторону.

За його словами, внаслідок інциденту в Рильську незначні пошкодження отримали дві будівлі. З людей ніхто не постраждав.

"У Рильську з українського безпілотника було скинуто вибуховий пристрій... Пошкоджено фасади та вибито кілька шибок у двох будинках на вулиці Леніна", - розповів губернатор.

Також він додав, що на місці НП працюють силовики.

У мережі було опубліковано відео із вибухом у місті Рильськ цього вечора.

Повторна атака БПЛА

Приблизно через годину губернатор заявив про "повторну атаку" дрона у Рильську. За його словами, НП сталася знову на вулиці Леніна.

"В адміністративній будівлі пошкоджено дах, вибиті шибки в декількох вікнах. Постраждалих немає", - каже російський чиновник.

Вибухи та пожежі у прикордонних регіонах РФ

Зазначимо, що останніми місяцями в різних областях РФ майже щодня лунають вибухи, а також трапляються пожежі. Найчастіше "бавовна" трапляється у прикордонних регіонах.

Так, наприклад, минулої ночі, 11 вересня, у Бєлгороді було чути серію потужних вибухів. А в Міноборони РФ заявили, що ППО збила 2 БПЛА літакового типу над територією цієї області.

Перед цим, вранці 8 вересня, у Курську спалахнула потужна пожежа - у місті помітили стовп чорного диму. Додамо, що нещодавно у цьому регіоні також повідомляли про вибухи та скаржилися на так звані "атаки дронів".

Нагадаємо, що в ніч проти 27 серпня в Курську пролунали вибухи - місцеві жителі в соцмережах повідомляли, що теж чули автоматні черги.