ua en ru

У Криму пролунали вибухи на полігоні, кажуть про "прильоти"

У Криму пролунали вибухи на полігоні, кажуть про "прильоти" Фото: в окупованому Криму сталися вибухи (Getty Images )

У тимчасово окупованому Криму сталися вибухи в Кіровському районі біля села Кринички рано-вранці 19 липня. Попередньо, були "прильоти" на територію Старокримського полігону на сході півострова, і відбулася детонація боєприпасів.

Про це передає РБК-Україна, посилаючись на Telegram-канал "Кримський вітер".

"На Старокримському полігоні біля села Кринички поцілили по складу боєприпасів, продовжується детонація", - йдеться у публікації.

Також зазначається, що прильотів було три, і зафіксовано попадання по полігону, після чого відбулася детонація, і "вибухи чути навіть у Феодосії".

Після цього військові РФ перекрили дороги і всі виїзди, що йдуть повз Старокримського полігону у бік "Тавриди". Це також підтвердив так званий "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов.

У Криму пролунали вибухи на полігоні, кажуть про "прильоти"

Село Кринички в Кіровському районі АРК, біля якого розташований "Старокримский" полігон (фото: google.com/maps)

Окупанти оголосили евакуацію

Як повідомив так званий глава Криму Сергій Аксьонов, окупаційна влада через детонацію полігону проводить відселення людей з чотирьох сіл: Кринички, Айвазовське, Абрикосівка та Привітне.

Усього мова йде про близько 2225 осіб. Відселення проводиться приблизно на добу. Евакуйовані будуть розміщені в пунктах тимчасового розміщення: школа с. Первомайське та школа у Кіровському.

Тим часом місцеві Телеграм-канали повідомляють, на Старокримському полігоні є багато загиблих і поранених окупантів.

Оновлено 11:09. Мережею шириться нібито "заява Буданова" про причетність ГУР до вибухів на полігоні Криму

Після вибухів на полігоні в Криму з'явилася інформація про те, що нібито "ГУР МО взяло відповідальність за проведення спецоперації на себе".

Але - ця інформація не відповідає дійсності, низка ЗМІ та Телеграм-каналів послалися на фейковий канал Кирила Буданова.

Вибухи у Криму

На тимчасово окупованому півострові Крим періодично лунають вибухи. Зазвичай вони пов'язані з атаками українських військових, які б'ють по скупченнях окупантів, їхній техніці та боєприпасах чи стратегічним об'єктам.

Так, наприклад, удень 18 липня. У різних містах тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи. Стало відомо, що на півночі Криму, у Красноперекопську, пролунали вибухи, місцеві повідомляли, що від них у повітрі "відчувалася вібрація".

Нагадаємо також, що позавчора вночі вибухи пролунали на Кримському мосту, внаслідок чого було зруйновано один проліт.