ua en ru

У Криму дефіцит крові: йде на лікування поранених окупантів, - ЦНС

У Криму дефіцит крові: йде на лікування поранених окупантів, - ЦНС Ілюстративне фото: у Криму дефіцит крові (facebook.com/eurasianbank)

У Криму виник дефіцит крові у цивільних лікарнях. Її використовують здебільшого для лікування поранених російських окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

Зазначається, що в Криму загострюється гуманітарна криза. Так, у Севастополі з центрів переливання забрали кров та її компоненти для клінічного військового госпіталю, чим спричинили дефіцит у цивільних закладах.

Раніше партизани повідомляли, що в Криму зростає дефіцит ліків для цивільних через переорієнтування медичної системи тимчасово захоплених територій на потреби російських окупантів. Так, пріоритет використання медикаментів зміщений на потреби загарбників та більшість ліків йде саме на лікування солдатів.

Як повідомлялося раніше, Росія хоче направити ще 250 медиків на окуповані території України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.