ua en ru

Конфіскували майже 3 тонни кокаїну. В Європі викрили балканський наркокартель

Конфіскували майже 3 тонни кокаїну. В Європі викрили балканський наркокартель Фото: в Європі викрили балканський наркокартель (Віталій Носач, РБК-Україна)

Правоохоронці Бразилії та семи європейських держав здійснили спільну операцію проти наркокартелю, підозрюваного в контрабанді кокаїну з Південної Америки до Європейського Союзу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на поліцейське агентство ЄС Європол.

В операції, яку очолювала Сербія, брали участь правоохоронні органи Бразилії, Хорватії, Франції, Польщі, Португалії, Іспанії та Словенії, а також Морський аналітичний та оперативний центр з боротьби з наркотиками.

Дії правоохоронців були спрямовані проти угруповання, проти якого ще в січні 2022-го почала розслідування Сербія, а згодом - долучились й інші держави.

За даними правоохоронців, угруповання очолював громадянин Сербії спільно з "координаторами", які через зашифровані канали організовували контрабанду наркотиків.

У фокусі розслідування було судно, капітани якого - громадяни України та Чехії - кілька разів відвідували Західну Африку, щоб підготуватись до "контрабандних операцій".

Під час операції 24 серпня правоохоронці здійснили обшуки за 15 адресами й арештували шістьох осіб, а також конфіскували 2,7 тонни кокаїну на борту судна, два автомобілі класу люкс, розкішні годинники й понад 550 тисяч євро готівкою.

Також правоохоронці під час розслідування заморозили "велику кількість" банківських рахунків та нерухомості.

Як повідомлялося, раніше в Київській області правоохоронці вилучили наркотичні засоби на 4 млн гривень. Канал збуту організував уродженець Росії. Крім того, СБУ спільно з митницею та прокуратурою перекрили на Буковині канал контрабанди наркотиків в Україну.

А на початку серпня правоохоронці перекрили міжнародний канал контрабанди наркотиків на близько півмільйона доларів. Його організували двоє мешканців Броварів Київської області.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.