ua en ru

Комітет Ради провів засідання щодо можливих зловживань у Міноборони: підсумки

Комітет Ради провів засідання щодо можливих зловживань у Міноборони: підсумки Фото: Комітет Ради провів засідання щодо можливих зловживань у Міноборони (РБК-Україна)

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки провів засідання, на якому заслухали керівництво Міноборони щодо питань закупівлі продуктів харчування для українських військових після скандальної публікації ЗМІ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook заступниці голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар'яни Безугли.

"Закінчилось засідання Комітету Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому заслухали керівництво Міністерство оборони України та представників НАБУ, ДБР, СБУ", - написала Безугла.

За словами заступника голови комітету під час засідання:

  • були представлені контракти;
  • міністр оборони доповів та пояснив деталі;
  • НАБУ розповіли, що по цьому питанню відкрито кримінальне провадження;
  • ДБР та СБУ розповіли, що по ряду процесів закупівель та постачання харчування тривають розслідування.

Зазначено, що члени комітету звернулися до правоохоронних органів з закликом приділити увагу розслідуванням щодо закупівель для ЗСУ.

Також вони планують ознайомитись із фірмами-постачальниками продуктів харчування для українських військових та ініціювати законопроект про часткове відкриття інформації про закупівлю в умовах військового стану.