ua en ru

Комітет Ради підтримав кандидатуру Лісового на посаду міністра освіти

Комітет Ради підтримав кандидатуру Лісового на посаду міністра освіти Фото: Оксен Лісовий (facebook.com)

Освітній комітет парламенту сьогодні, 21 березня, підтримав кандидатуру Оксена Лісового на посаду міністра освіти та науки України. Рішення прийняли одноголосно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову підкомітету з питань вищої освіти Юлію Гришину в Telegram.

"Освітній комітет Верховної Ради щойно підтримав призначення Оксена Лісового міністром освіти і науки України. Одноголосно", - заявила вона.

Зазначимо, Оксен Лісовий обіймає посаду директора Національного центру Мала академія наук України від 10 червня 2010.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він воює добровольцем у складі 95-ї бригади ДШВ і продовжує виконувати обов'язки директора МАН.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада відправила у відставку колишнього міністра освіти Сергія Шкарлета.

Крім того, парламент звільнив Павла Рябікіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а Михайла Федорова з посади міністра цифрової трансформації.

У Раду вже внесли кандидатури на призначення Федорова віце-прем'єр-міністром України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністром цифрової трансформації України, а Олександра Камишіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.