ua en ru

За який час після початку переговорів Україна зможе стати членом ЄС: прогноз Кулеби

За який час після початку переговорів Україна зможе стати членом ЄС: прогноз Кулеби Фото: міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Україна може стати членом Європейського союзу швидше, ніж багато хто очікує. Однак сьогодні не можна назвати конкретний рік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра закордонних справ Дмитра Кулебу під час дискусії, організованої Chatham House.

Оновлено. В початковій версії було вказано, що Україна може стати членом ЄС за рік. Пізніше в МЗС повідомили РБК-Україна, що під час перекладу промови міністра на заході сталася помилка. В оригінальній заяві глава МЗС говорить, що не може назвати рік, коли Україна стане членом ЄС.

"Наша мета - відкрити переговори про членство у 2023 році. Я не скажу вам рік, коли Україна стане повноправним членом ЄС, я скажу лише, що це станеться і це станеться набагато швидше, ніж багато хто очікує. І третє - це станеться, якщо ЄС не винайде якісь штучні або нові умови, вимоги і процедури, щоб сповільнити цей процес", - сказав Кулеба.

Нагадаємо, Україна виконала 72% угоди про асоціацію з ЄС. Президент Володимир Зеленський вважає, що країна готова розпочати переговори про вступ вже цього року.

Тим часом президент Євроради Шарль Мішель зазначив, що вступ України та Молдови до ЄС можуть обговорити на зимовому саміті країн блоку.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.