ua en ru

Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділятися в повітрі на 6 мінідронів

Китай розробляє новий безпілотник, який зможе розділятися в повітрі на 6 мінідронів Фото: Китай розробив БПЛА з шістьма роздільними дронами (GettyImages)

Китайські вчені розробили військовий безпілотник, здатний швидко розділятися на шість окремих частин у повітрі. Вони стверджують, що це технологічний прорив, який може змінити поле бою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Business Insider.

За словами вчених з Нанкінського університету аеронавтики й астронавтики, нові пристрої швидші та ефективніші за традиційні багатороторні дрони, і мають здатність збивати з пантелику супротивників, несподівано розділяючись на великі групи на полі бою.

Ці дрони мають лише одну лопать, як у з'єднаному, так і розділеному стані, а їх дизайн був натхненний будовою кленового насіння. Вони можуть вільно літати, як звичайні дрони, і підтримувати зв'язок для виконання складних місій.

Попри свою незвичайну форму, вони мають ефективні показники польоту, які майже вдвічі перевищують багатороторні дрони аналогічного розміру.

"Основною перевагою є можливість заплутати реакцію систем протиповітряної оборони. При виявленні безпілотників системи протиповітряної оборони розгортають ресурси, пропорційні загрозі. Якщо ця загроза раптово зростає, це дає можливість перевантажити розгорнуті ресурси протиповітряної оборони", - йдеться в повідомленні.