ua en ru

Китай про партнерство Британії, США та Австралії: може спровокувати гонку озброєнь

Китай про партнерство Британії, США та Австралії: може спровокувати гонку озброєнь Фото: Китай боїться, що співпраця Британії, США та Австралії викличе гонку озброєнь (Getty Images)

У Китаї бояться, що співпраця Австралії, США та Британії у сфері атомних підводних човнів може спровокувати нову гонку озброєнь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Щойно "скриньку Пандори" буде відкрито, регіональний стратегічний баланс буде порушено, регіональна безпека опиниться під серйозною загрозою", - заявив представник міністерства оборони Китаю Тан Кефей на черговому брифінгу для преси.

За його словами, Китай рішуче виступає проти створення тристороннього партнерства у сфері безпеки між Сполученими Штатами, Британією та Австралією. Це невелике коло країн, у якому домінує менталітет холодної війни, є марним і надзвичайно шкідливим.

Він також додав, що така співпраця серйозно впливає на мир та стабільність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Сполучені Штати, Австралія та Британія раніше оприлюднили деталі плану надання Австралії ударних підводних човнів з ядерною силовою установкою з початку 2030-х років для протидії амбіціям Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні.