Якщо ви любите експериментувати зі смаками кави, спробуйте додати до неї досить нетипову спецію. Вона зігріє вас у холодну пору року.
Що саме треба додати до кави, розповідає РБК-Україна з посиланням на Strona Zdrowia.
Кава з коріандром - це цікавий спосіб урізноманітнити звичний напій, додавши йому не лише особливого аромату, але й корисних властивостей. Пряний аромат коріандру добре поєднується з кавовими нотами, а сам напій покращує травлення, очищує організм та зміцнює імунітет. Ідеально для осінньої прохолоди!
Рецепт надзвичайно простий. Найпопулярніший метод - додати мелену спецію до свіжозмеленої кави перед заварюванням.
Інгредієнти:
Приготування:
Почніть з невеликої кількості коріандру, адже його інтенсивний смак може домінувати в напої. Згодом ви зможете підібрати ідеальну для себе пропорцію.
Кава з коріандром має цікавий пряно-цитрусовий аромат і поєднує в собі корисні властивості обох інгредієнтів. Насіння коріандру багате на ефірні олії, флавоноїди, фітостероли, органічні кислоти, вітаміни та мінерали (цинк, магній, залізо, калій).
Завдяки цьому кава з коріандром:
Підтримує травлення
Коріандр має спазмолітичну дію, допомагаючи полегшити здуття, розлади травлення та нудоту. У каві він може пом'якшити її можливий подразнюючий вплив на шлунок у чутливих людей.
Діє як антиоксидант
Як і кава, коріандр багатий на антиоксиданти, які борються з вільними радикалами та захищають клітини від пошкодження.
Має антибактеріальні властивості
Дослідження показують, що коріандр допомагає боротися з деякими патогенами, що особливо важливо для підтримки імунітету восени та взимку.
Стабілізує рівень цукру в крові
Регулярне споживання коріандру може допомогти регулювати рівень глюкози, запобігаючи різким стрибкам цукру, які часто призводять до нападів голоду.
Сприяє детоксикації
Коріандр може допомагати виводити з організму важкі метали.
Вас може зацікавити: