ua en ru

У Канаді знайдено два китайські "поліцейські відділки": поліція почала розслідування

У Канаді знайдено два китайські "поліцейські відділки": поліція почала розслідування Фото: поліція знайшла в Канаді дві китайські "поліцейські ділянки" (flickr.com/ciska_van_geer)

Поліція Канади розпочала розслідування щодо двох центрів у районі Монреаля, які використовуються як "поліцейські відділки" для залякування, або переслідування канадців китайського походження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми проводимо поліцейські дії, спрямовані на виявлення та припинення цієї злочинної діяльності, яка підтримується іноземною державою, яка може загрожувати безпеці осіб, які проживають у Канаді", - йдеться у заяві канадської поліції у Квебеку.

У поліції також зазначили, що канадці китайського походження стали "жертвами можливих дій", що проводяться двома центрами – у Монреалі та прилеглому Броссарі, які названі "поліцейськими відділками" у підпорядкуванні Пекіна.

Прем'єр-міністр Джастін Трюдо також заявив парламенту, що його уряд вживе всіх заходів для захисту канадців від "неприйнятних дій з боку ворожих авторитарних режимів".